Actueel Column: Het is even allemaal nog even wennen Nederland

Column: Het is even allemaal nog even wennen Nederland

Diane de Joode 10 oktober 2017

Als je 16 jaar ‘buiten’ hebt ‘gezeten’ zoals dat altijd wordt genoemd, is het best even wennen als je weer terug bent in Nederland. En ik hoor al een aantal mensen: oh heb je er weer zo een… die jaaaaren lang spuug verwend is in het buitenland en nu loopt te klagen…. Dat verwende valt wel mee hoor en ik klaag (behalve over het vreselijke weer) niet. Ik merk op.

Ik heb vanwege het hectische leven van een meer dan fulltime werkende moeder wel een besluit genomen: ik ga mijn kostbare tijd alleen besteden aan dingen die er echt toe doen. Dingen waar ik ongelukkig van word zoveel mogelijk vermijden en ook ga ik mij niet meer druk maken over dingen die ik toch niet kan veranderen.

Dingen zoals slordige mannen…. Als ik de deur om iets voor half 8 uit ga is het huis aan kant. Als ik ’s avonds rond 7 uur weer thuis kom struikel ik in de gang over rugzakken, schoenen en kan ik een spoor van sokken en kleding volgen naar de verblijfsplaats van mijn huisgenoten. Daar erger ik mij natuurlijk kapot aan. Ik kan heel lelijk gaan doen maar daar heb ik alleen mijzelf mee. Als je als moeder al weinig thuis bent en áls je dan thuis bent alleen zeurt worden ze daar niet blij van (en geef hen eens ongelijk). En geen enkele vent wil een ‘zeikwijf’. Ik poog nu mijn mannen op te voeden… alle 3… en ik heb nog een lange weg te gaan. Maar ik zeur er met kromme tenen niet over.

Om toch nog even terug te komen op dat verwende… ik heb op sommige gebieden misschien toch wel wat prinsessengedrag. Ik houd niet van sporten. Het is gewoon niet mijn hobby, nooit geweest. Ik bak liever koekjes (of kook voor mijn mannen). Ik zou heel graag willen dat ik het leuk vond maar het lukt gewoon niet. Dus ik heb besloten dat ik naar het werk fiets. Als je 16 jaar niet hebt gefietst omdat dat gewoonweg niet kon dan is dat ook even wennen. Maar dat betekent wel 2 keer 26 minuten per dag sporten dus dat vind ik heel wat. Alleen: Ik vertik het om te fietsen met regen en wind. Waarom? Ik heb gewoon geen zin om hier nat aan te komen met mijn haar alle kanten op. Daar word ik ongelukkig van (heb ik gemerkt) en dat, zoals ik met mijzelf heb afgesproken, ga ik zoveel mogelijk vermijden. Ik heb al meer in de tram gezeten dan op de fiets. Maar daar kan ik echt niets aan doen, dat ligt aan mijn weer App.

Ik ben een gelukkig mens!

Diane de Joode

Columniste

Profiel