Actueel Column: De jaarlijkse sfeerverlager voor lokale medewerkers: het loononderzoek

Column: De jaarlijkse sfeerverlager voor lokale medewerkers: het loononderzoek

Margriet Leemhuis 17 september 2018

De salarissen van onze lokale medewerkers worden ieder jaar geijkt of vergeleken met de salarissen van een aantal like-minded ambassades. Op zich lijkt dat een goed systeem.


Wat niet zo goed is dat de medewerkers en de posten geen inzage krijgen in de resultaten van het markeronderzoek. Waarom eigenlijk niet? Het antwoord is dat de vakbonden er inzage in krijgen via het zogenaamde Georganiseerd Overleg. Wat is er zo geheim dat de medewerkers het niet mogen zien?


Het markeronderzoek leidt op de posten, waar ik geweest ben, eigenlijk nooit tot een salarisverhoging voor onze lokale krachten, of een hele minieme. Op die posten is er wel significant hogere inflatie dan in Nederland, en cumulatief over een aantal jaar is er zeker sprake van koopkrachtverlies voor onze lokale mensen. Zou het zo kunnen zijn dat we elkaar als markers gevangen houden? Als dezelfde ambassades steeds met elkaar de lonen vergelijken, dan komt er zelden wat bij.


De resultaten van het markeronderzoek worden dus zelden met gejuich ontvangen op de posten. Soms zelf worden salarissen bevroren. En de sfeerverlagende uitsmijter is dan dat ons ministerie aan de postraden vraagt of ze willen instemmen met de uitkomsten van een loononderzoek dat niet leidt tot loonsverhoging (integendeel) en dat ze niet mogen zien. Oh ja, en als je niet instemt, gaat het toch door. Vraag het ons dan niet…

Margriet Leemhuis

Columniste

Profiel