Actueel Column: Liever op kantoor ondanks alles

Column: Liever op kantoor ondanks alles

Diane de Joode 25 juni 2019

Vandaag werk ik (noodgedwongen) thuis. Ik ga vanmiddag met mijn mannen naar Parijs omdat we morgen een bruiloft hebben (Paris, L’Amour, la Tour Eiffel). Vind ik thuiswerken fijn? Eigenlijk eerlijk gezegd niet. Ik vind het stil (ook al klaag ik ook graag over het rumoer in de vlek in de 6D beuk) want ik houd er niet van de radio aan te zetten als ik werk. Ik vind het soms wel lekker thuis als ik geconcentreerd veel moet lezen. Maar ik ben gewoon geen fan. Ik voel me thuis niet aangesloten bij mijn collega’s en mis het ‘spontane’ contact.


Maar vandaag was het wel een soort nodig om meerdere redenen. Het scheelt mij een uur reistijd en ik moet de spullen van iedereen nog inpakken. Die van mij zijn het belangrijkst natuurlijk. Welk jurkje doe ik aan (ik heb gelukkig wat te kiezen). Een bruiloft in Parijs met een kek jurkje maar dan daaronder van die witte melkflessen benen, dat kan natuurlijk niet. Dus ik zit hier te werken op mijn tabletje met mijn benen onder de keukentafel in de ‘bruin zonder zon’. Ik mag het na 4 uur afspoelen vandaar dat ik echt niet naar kantoor kan. Ik dacht dat ik hier veilig zat zodat niemand het zou zien maar ik had het mis. De postbode kwam net en pakje brengen. Hij zal wel gedacht hebben… Mijn mannen vinden het allemaal onzin. Mama/vrouw kan best gewoon in een jogging of zoiets mee naar die trouwerij. Oorbellen vinden ze al helemaal stom dus daar waag ik mij ook niet meer aan (heb ooit één poging gedaan). En hoe kan je je nou druk maken over witte benen. Get a life… Okay…


Maar genoeg over mijn beautyproblems. Kantoor daar ging het over. Ook al is het pand niet ’je van het’ en nog steeds oersaai (wie heeft dat leuke Banksi muisje laten verwijderen uit het trappenhuis in de D beuk?) de collega’s blijven leuk. Ik was ook uitermate verbaasd dat er gigagrote stickers op onze oh zo leuke IKEA-lampjes, in de door ons oh zo gezellig gemaakte slangenkuil (met dank aan onze directeur), geplakt zaten. Eigenlijk stickers. Een gigagrote met de melding dat dit object als het niet voor een bepaalde datum verwijderd zou worden weggehaald werd en een kleinere met een nummer. Reden: brandgevaar!! Laat me alsjeblieft niet lachen zeg! Wat een klinkklare onzin. Als je het nu hebt over een tosti-ijzer (dat we best heeeel graag zouden willen hebben) of een ander apparaat maar we hebben het hier over lampjes van IKEA…. Die zijn dus brandgevaarlijk volgens onze pandpolitie. Nou collega’s (ook vooral op de posten) ga je huis maar zuiveren! Ik zou overigens nog wel graag een advies van hen willen welke lampen wél brandveilig zijn. Ik ben alleen bang dat die net zo oersaai zijn als het pand, zwart of zo. En vast en zeker ook verschrikkelijk duur. Alleen te koop bij een winkel waar de ontwerper van ons fantastische pand (had ze niet ergens anders ook problemen?) aandelen heeft.


Zo dat is er ook weer uit…


Ik ga nu mijn benen afspoelen en kijken of de melkflessen ‘café au lait’ zijn geworden!!

Diane de Joode

Columniste

Profiel