Actueel Nieuw bestuurslid stelt zich voor

Nieuw bestuurslid stelt zich voor

22 mei 2018

Christophe Kamp - even voorstellen:

Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam en met Nederlands/Franse ouders had ik altijd al een internationale horizon. Toch ging ik pas na mijn studie voor langere tijd naar het buitenland. Werken bij een NGO in de VS, voor de Verenigde Naties als waarnemer mensenrechten in Rwanda, en sinds 2001 voor BZ. Plaatsingen in Den Haag op Oost-Europa en als woordvoerder, in Wenen met de OVSE voor BZ en EDEO, en in Addis Abeba met de Afrikaanse Unie. Sinds vorig jaar zomer ben ik terug in Den Haag als hoofd DIE-CPK waar mijn team en vele BZ collega’s er iedere dag voor zorgen dat onze bewindspersonen met de best mogelijke dossiers op pad worden gestuurd.

Diplomatie is een geweldig vak. We bouwen bruggen en komen scherp op voor onze belangen en waarden. Terecht heeft BZ de ambitie toonaangevend in diplomatie te zijn. Daar moet je dan wel de goede voorwaarden voor scheppen. Niet alleen boekhouden maar vooral ook investeren. Wij, ieder van ons, zijn tenslotte het belangrijkste kapitaal van BZ. En er wordt veel gevraagd van collega’s die in Den Haag werken, uitgezonden of lokaal geworven zijn. Na 17 jaar bij BZ ben ook ik bekend met de impact van ons werk op de carrière van partners, de scholing en vriendschappen van onze kinderen, en waar we administratief allemaal tegenaan lopen.

Terug in Den Haag wil ik mijn ervaringen ook inzetten voor BZ als organisatie. Ik kijk er daarom naar uit om lid te worden voor het VDBZ-bestuur en mij als nieuwe voorzitter van de werkgroep arbeidsvoorwaarden in te zetten voor de belangen van alle BZ collega’s. Zodat wij ons mooie en belangrijke werk op een zo goed mogelijke manier kunnen doen.