Actueel Nieuw lid bestuur stelt zich voor: Marc van der Linden

Nieuw lid bestuur stelt zich voor: Marc van der Linden

Marc van der Linden 17 april 2019

- Marc van der Linden - even voorstellen:

Terug van weggeweest! Na jarenlang buitenland ben ik blij weer in Den Haag te zijn. Sinds 2001 heb ik in Addis Abeba, Wenen, Tarin Kowt (Kamp Holland), Nicosia en Zagreb gewerkt met tussendoor plaatsingen bij DJZ en DCZ. Vanwege gezinsuitbreiding ben ik in 2017 teruggekeerd naar Nederland, waar ik al snel voor de tweede keer vader mocht worden. Ik zit dus nog “in de luiers” en daar geniet ik elke dag van!

Voor mijn aantreden bij BZ heb ik ervaring opgedaan in de consultancy en audiovisuele media, maar mijn hart verloor ik aan het werk bij ons ministerie. Mijn belangrijkste drijfveer is het zo goed mogelijk behartigen van belangen, of die nu politiek, economisch, consulair of organisatorisch zijn. Op kleine posten was ik dagelijks bezig met alle vier en dat vond ik enorm bevredigend. Nu heb ik het erg naar mijn zin bij DEU waar ik de bilaterale relaties met 6 EU-landen coördineer, samen met collega’s in mijn cluster en op de betreffende posten.

Door plaatsingen binnen en buiten ken ik maar al te goed de impact van het werk op ons en onze geliefden. Medezeggenschap over de organisatie van BZ vind ik daarom belangrijk. Zonder faire rechtspositie, modern leiderschap en een gezonde werkomgeving geen blije en productieve BZ’ers. En die zijn wel nodig voor een goed functionerend en aantrekkelijk BZ. VDBZ zet zich daarvoor in en belangrijker: boekt ook resultaten! Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren. Zodat wij ons mooie vak zo goed mogelijk kunnen blijven uitoefenen. Ik kijk uit naar onze samenwerking en discussies!

Marc van der Linden

Lid, Bestuur

Profiel