Actueel Op naar de OR-verkiezingen 2021!

Op naar de OR-verkiezingen 2021!

Hester Jonkman 27 oktober 2020

Allereerst: dank aan Geoffrey en de rest van het bestuur, voor de mooie woorden en het vertrouwen dat jullie me geven door me nog een keer de VDBZ-lijst te laten trekken! Ik doe dat graag. Allereerst omdat het heel eervol, dankbaar, leuk en belangrijk werk is om jullie, VDBZ’ers en de rest van de medewerkers van BZ, te vertegenwoordigen en eraan bij te dragen dat jullie je werk zo plezierig, makkelijk en goed mogelijk kunnen doen. En omdat we deze termijn belangrijke zaken hebben binnengehaald voor jullie, zoals een medewerkersloket, maar er ook genoeg te doen blijft.

Niet in de laatste plaats wil ik eraan bijdragen dat de OR zijn werk goed kan blijven doen en continuiteit bieden in een periode waarin we allemaal met abnormale omstandigheden en grote veranderingen te maken hebben. In deze Coronatijden beginnen met een volledig nieuw team zou ons op grote achterstand zetten, want we blijven voorlopig nog wel even afhankelijk van online communicatie. Dat lijkt me niet goed voor de medewerkers en niet voor de organisatie, zeker niet in deze periode waarin belangrijke beslissingen genomen gaan worden bv op het overplaatsingsbeleid, (hopelijk!) Haagse huisvesting en misschien helaas ook bezuinigingen.

Continuiteit is sowieso belangrijk, en een zittingsperiode van 2 jaar voor een OR-voorzitter is ook in normale tijden erg kort, met alles wat je nieuw moet leren om het werk goed te kunnen doen. Er is daarom in overleg met het VDBZ-bestuur besloten dat ik ergens halverwege de zittingsperiode - ervan uitgaand dat we in de verkiezingen weer de grootste worden - het stokje wil overdragen aan iemand die bereid is het werk wederom tot halverwege de volgende termijn te doen. Ik hoop natuurlijk van harte dat jullie dit allemaal ook een goed idee vinden, en volgend jaar maart weer massaal op VDBZ stemmen om dit mogelijk te maken!Hester Jonkman

OR-voorzitter, VDBZ-fractieleden in de OR

Profiel