Actueel Rexit dus! En daarnaast….

Rexit dus! En daarnaast….

Hester Jonkman 13 december 2018

Van 19 – 21 maart zijn er alweer OR-verkiezingen. Ben je ook verrast? Ik wel, het stond totaal niet op mijn netvlies. Maar twee jaar vliegen blijkbaar zo om. In mijn (ik geef toe onlogische) beleving is Fred pas net voorzitter en verdedigt hij onze belangen tegelijkertijd al heel lang uitstekend. Het kwam daarom voor mij geheel onverwacht dat het bestuur mij vroeg of ik lijsttrekker wilde worden voor de verkiezingen. Maar het duurde niet lang voor mijn antwoord daarop een volmondig ja was.

Ik vind het een enorme eer jullie, VDBZ-ers, BZ-ers in alle soorten en maten en uit alle geledingen, te mogen vertegenwoordigen. En daarmee een steentje bij te dragen aan de inclusieve, uitstekend functionerende organisatie die we graag willen zijn, de verbetering van het P-beleid en een oplossing voor de bizarre toestanden die het “flexibele” (quod non) werken op de Rijstraat 8 oplevert. Inclusief het feit dat binnenkort in totaal 300 van onze collega’s in een ander gebouw zullen werken om tot een gedeeltelijke oplossing voor het werkplekkentekort te komen – hoe welkom de verlichting van de werkplekkenstress ook zal zijn.

Om dit goed te kunnen doen, wil ik graag horen wat jullie bezighoudt. En waar jullie vinden dat VDBZ zich de komende jaren voor moet inzetten. Hiertoe zijn we een serie luistersessies gestart, waarvan er inmiddels drie op de Rijnstraat 8 en één op Terminal Zuid hebben plaatsgevonden. Wat daaruit is gekomen voor de R8 kan je hierboven alvast lezen in de column van onze voorzitter: Rexit! Wij willen een plek waar wij allemaal gewoon ons werk kunnen doen. De sessies leverden ook interessante uitkomsten op over het P-beleid, BZ in 2030 en de open vraag over welke hartenkreet onze leden de SG zouden willen sturen. Maar die bewaren we tot onze volgende columns en na de sessies die we de komende weken organiseren op en voor de posten. Kan of kon je niet komen en wil je toch iets aan ons kwijt? Mail me of maak een afspraak, ik wil het heel graag horen!
Hester Jonkman

Profiel