Actueel OR-verkiezingen: Lijsttrekker Hester Jonkman

OR-verkiezingen: Lijsttrekker Hester Jonkman

Hester Jonkman 18 maart 2019

10 ambities (2)


In vervolg op mijn column van vorige maand hier het tweede deel van onze tien ambities voor de komende twee jaar in de OR.


Nr. 6 Heel BZ onder één dak. Om jullie spitsvondige grappen voor te zijn – daar bedoelen we natuurlijk het departement mee, niet de posten. En collega’s van TZ, Rijswijk en de Tribes: geen zorgen! We willen heel graag weer gewoon allemaal bij elkaar in één gebouw maar jullie op dit moment acceptabele werkplek telt natuurlijk zwaarder. Dat gaat hem in de R8 niet worden dus, voordat wij weer gaan samenwonen.


Nr. 7 Rexit! Vies woord maar dat past uitstekend bij de toiletten, de vuilnisbakken, de trappenhuizen, de bureaus…. en bij wat in die anonieme kantoorkolos eigenlijk niet? De argumenten voor een Rexit zijn duidelijk. De bedrijfsvoering kosten. De veiligheid. De arbo-omstandigheden. De te krappe 0,5-norm. Bij elkaar moet dit leiden tot een besluit tot vertrek van tenminste 1 ‘bewoner’ uit de R8. En wij vinden het niet erg als wij dat zijn. Want naast de problemen die het iederéén onmogelijk maken om normaal zijn werk te doen in ‘the blunder building’ heeft BZ nog het probleem dat het gebouw niet aan te passen is aan een aantal aspecten van het bijzondere werk dat wij doen. Zo maakt de opzet het onmogelijk om aan minimale normen van diplomatieke gastvrijheid en representativiteit te voldoen. En de digitale en fysieke toegankelijkheid en beveiliging is niet goed genoeg te regelen. Voor beide issues geldt: dat is niet omdat wij onszelf als BZ’ers zo speciaal vinden, maar omdat het schadelijk is voor Nederland, Nederlandse burgers en Nederlandse bedrijven als wij ons werk niet kunnen doen.


Nr. 8: Apparatuur en systemen die voor de mensen werken – niet andersom. Om gewoon ons werk te kunnen doen, hebben wij goede spullen nodig. Om 1 visum uit te schrijven zijn tientallen muisklikken nodig. Op veel posten kan je nog steeds met gemak een kop koffie halen in de tijd die Sophia nodig heeft om op te starten. Een zaaltje boeken op de R8 kan een half uur duren. Er wordt hard gewerkt aan verbetering door veel betrokken collega’s maar de problemen blijven groot en daarom heeft dit onderwerp blijvende aandacht nodig van de bestuurder en de OR.
Daaraan gerelateerd: TEM en Sophia zijn systemen voor professionals. Archiveren is een vak. En als het in TEM moet, is reizen boeken dat ook. Zelfs veel van de basisfunctionaliteiten van de SWR zijn behoorlijk gecompliceerd en niet te onthouden als je ze niet elke dag gebruikt. De bestuurder en de rest van het (hogere) management heeft hier onvoldoende besef van omdat ze de frustraties van het werken met deze systemen niet dagelijks aan den lijve ondervinden. Het idee dat het een bezuiniging is om dit werk door beleidsmedewerkers te laten doen, is volstrekt misplaatst. Laat dit werk weer door professionals doen, verstop deze professionals niet meer achter onpersoonlijke SSP-calls en dienstpostbussen maar laat ze in direct persoonlijk contact met collega’s, hun vak uitoefenen. Laat beleidsmedewerkers zich weer volledig richten op hún professie.


Nr 9. Vertrouwen in en waardering voor de professionaliteit van alle medewerkers leidt tot meer efficiëntie, hogere tevredenheidsscores in het MTO en betere resultaten. Ook daarom is onze slogan ‘laat ons alsjeblieft gewoon ons werk doen.’


Nr 10. Dan kunnen álle BZ’ers trots zijn op hun bijdrage aan excellente diplomatie, in Nederland en over de grens.

Hester Jonkman

Profiel