Actueel Van de OR: We zijn begonnen!

Van de OR: We zijn begonnen!

Hester Jonkman 18 april 2019

De nieuwe ondernemingsraad is begonnen! Vol frisse moed en enthousiasme en met, zeg ik met gepaste trots, maar liefst negen VDBZ-leden. Dat zijn Gabrielle Kluiters, Hanjo de Kuiper, Janna van der Linden, Jennyfer Imperator, Job van Thiel, Paul Ederer, Paula Schindeler, Tessa Martens en ondergetekende als voorzitter. En de komende maanden, tijdens het zwangerschapsverlof van Janna en Jennyfer: Ismael Moalim en Stefanie de Geus.

We hebben ons georganiseerd in drie werkgroepen: personeelsbeleid (obviously), arbeidsomstandigheden (lees: R8), en organisatie (vooral bedoeld om naast P-beleid en de R8-ellende voldoende prioriteit te kunnen blijven geven aan reorganisaties en werkprocessen (lees hier: systemen voor mensen en geen mensen voor systemen). En als laatste een tijdelijke werkgroep Nora (Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren).

De OR gaat de komende twee maanden prioriteiten vaststellen en strategieën om daar te komen. Het past niet als voorzitter om daar nu op vooruit te lopen, daarom blijft dit een korte en -sorry- beetje saaie column. Ik wil alleen graag nog de oproep uit de OR-nieuwsflits herhalen om vooral contact op te nemen met al je suggesties, vragen, klachten en zorgen. Alleen zo kunnen wij als OR jouw belangen goed vertegenwoordigen. Doe dat vooral bij een VDBZ-lid van de fractie of het bestuur. Want als VDBZ’er heb je een streepje voor. Als jouw probleem zich niet leent voor collectieve adressering van de OR dan heeft de vereniging de commissies P-zaken en arbeidsvoorwaarden, en een eigen vertrouwenspersoon, die jou van advies kunnen voorzien. Zo vertegenwoordigen we niet alleen onze gezamenlijke belangen maar kan je, als dat nodig is, ook op ons rekenen voor jouw individuele zaken.
Hester Jonkman

Profiel