Actueel Van de OR

Van de OR

Hester Jonkman 22 september 2019

‘Cut the crap’
Als je A zegt terwijl mensen B ervaren, loop je het risico dat mensen zich niet meer serieus genomen voelen en jou ook niet meer serieus nemen. Gevoelens van teleurstelling, cynisme, irritatie en boosheid over de ‘crap,’ kunnen leiden tot energieverlies en minder betrokkenheid bij de organisatie. En daarmee niet alleen tot minder gelukkige medewerkers, maar ook tot minder kwaliteit en productiviteit.
Ik noem een paar voorbeelden. Onder ‘R8/opbergruimte’ op de SSC/ICT-site: ‘er is voor iedereen een locker.’ In werkelijkheid bestaat er een bloeiende ruilhandel in kluisjes en zeulen net gearriveerde collega’s vaak maandenlang met al hun spullen voordat ze er eindelijk één weten te bemachtigen. Nog zo één: de R8 plekcheckerapp geeft dag in dag uit aan dat er tusen de 40 en 70% beschikbare bureauwerkplekken zijn. In werkelijkheid zitten de meeste slangen weer vol met mensen die urenlang niet-arboconform zitten te werken. En gaat deze app na afronding van deze column meteen weer van mijn telefoon af vanwege bewezen nutteloosheid. En het laatste voorbeeld van ‘crap’ over het gebouw: het blijven gebruiken van blije uitdrukkingen als ‘kiezen voor een werkplek die past bij wat je wilt doen’. In werkelijkheid zijn de beschikbare werk-/vergader-/belplekken zo schaars dat je genoegen neemt met alles dat je kunt vinden. De vraag of het past bij wat je wilt doen komt niet eens meer bij je op.
Ook BZ-intern kunnen we er wat van. Bijvoorbeeld de bewering dat er geen verschillen zijn tussen de verschillende DG’s voor wat betreft omzetting van tijdelijk naar vast dienstverband. In werkelijkheid komen collega’s die onderling hun situatie vergelijken tot een heel andere conclusie. Of wat te denken van de stelling dat vermindering van de hoge werkdruk een grote prioriteit is? In werkelijkheid ervaren collega’s dat deze wens geen rol speelt in het dagelijkse leven van dossiers, kamerbrieven, WOB-verzoeken, bemo’s, SSP-calls, koninkrijksfiches, jaarplannen, MLSsen, echte of veronderstelde wensen van de ministers, TEM-ellende én hun eigen intrinsieke drive en die van hun leidinggevenden om het werk goed te doen. En als er dan problemen zijn met archiveren? Dan is de oplossing gewoon om dat mee te nemen in de beoordeling van de medewerkers…
Gelukkig veranderen er wel dingen. De situatie van een paar jaar terug dat managers druk voelden ‘Het Nieuwe Werken’ op de R8 te verdedigen is 180 graden gedraaid: onze bestuurder zegt zowel intern als extern dat BZ één passend gebouw nodig heeft en zet zich daar keihard voor in. Het gebouw wordt er niet beter van, maar dat de problemen gezien worden in plaats van ontkend en dat we weten dat eraan wordt gewerkt, maakt het voor de medewerkers makkelijker te dragen.
Dus, hoe grof de woorden ook klinken, laten we toch proberen er met zijn allen beter in te worden. Cut the crap, zeg gewoon hoe het echt zit.


Hester Jonkman

OR-voorzitter, VDBZ-fractieleden in de OR

Profiel