Actueel Van de Voorzitter: Graag snel antwoord

Van de Voorzitter: Graag snel antwoord

Delphine Pronk 20 februari 2019

Eind maart wordt onze Jan Piet 11 jaar. Zijn liefste wens? Een eigen telefoon. U moet weten, wij hebben thuis een extra telefoon, een oude smartphone die ‘de huistelefoon’ heet, waar de kinderen gebruik van mogen maken. In de praktijk komt het erop neer dat vooral Johanna van 9 deze telefoon tot haar bezit heeft verklaard. Ze is dan ook buitengewoon vaardig in appen, spelletjes spelen en gesproken berichtjes uitwisselen met haar BFFs. Ze appte me laatst, vlak nadat ze uit school thuis was gekomen: “Ik ben thuis.” Twee seconden later: “Mag ik een koekje?” En nog weer twee seconden later: “Snel antwoord graag.” Ik zat in een overleg en zag haar appjes pas later. Ik belde haar, en vernam dat ze intussen zelf maar het besluit had genomen een koekje te pakken. Wie zwijgt stemt toe, zo hebben we haar immers geleerd.

Het is vaak lastig de balans te vinden tussen zaken die écht wel even kunnen wachten en zaken die nu, stante pede, antwoord en actie vragen. Niet alleen thuis. Uw VDBZ zond vorige week een brandbrief aan de bestuurder. Over een zaak waar wij al langere tijd actief de aandacht voor vragen. De servicekosten waar veel collega’s in het buitenland zich met terugwerkende kracht mee geconfronteerd zien. Een zaak die snel een heldere oplossing vraagt. Want het is al veel te ver gegaan als collega’s ook niet meer weten hoe het moet, slapeloze nachten hebben van torenhoge rekeningen achteraf in de vooronderstelling dat alles goed geregeld was.

De inbox van de VDBZ stroomt vol. Met steunbetuigingen. Hartekreten. Roepen om oplossingen. Van binnen en van buiten. Van Chefs de Poste en van uitgezonden Operational Managers.

Daarom hier nogmaals een dringende oproep aan de SG, aan PSG, aan de andere leden van de bestuursraad. Kom met een constructief voorstel dat anders luidt dan: ze moeten niet zeuren want ze hadden het moeten weten. De VDBZ gaat graag in overleg. Maar wel een beetje snel graag. U kunt mij altijd bellen, op mijn BZ-nummer, op de huistelefoon en zelfs per eind maand op de telefoon van mijn zoon. Daar is het belangrijk genoeg voor.

Delphine Pronk

Voorzitter, Bestuur

Profiel