Actueel Van de Voorzitter: STEMMEN,STEMMEN,STEMMEN

Van de Voorzitter: STEMMEN,STEMMEN,STEMMEN

Delphine Pronk 18 maart 2019

Waarde leden,


U bent gewend dat ik mijn columns begin met een persoonlijke anekdote. Ook in deze verkiezingsweek doe ik dat. U moet weten, wij hebben thuis een ronde keukentafel. Daar zitten we – helaas niet elke avond, maar wel zo vaak als mogelijk – met z’n 5-en aan de ochtend- en avonddis. Een ronde tafel heeft als grote voordeel dat niemand aan het hoofd zit. Onze Eline van 6 heeft net zo’n belangrijke plek als meneer mijn echtgenoot. We promoten ook zeer mondigheid in de discussies. En stemmen ook vaak over belangrijke zaken als: eten we rijst of pasta, gaan we zondag naar het Mauritshuis of naar Museum van Oudheden (omdat de Museumjaarkaart goed gebruikt moet worden), eerst hartig en dan zoet op de boterham, en willen we wel of niet (snel) verhuizen naar het buitenland? Het familielid/ de familieleden die wordt/ worden weggestemd, verlaat/ verlaten soms mokkend de tafel.


Maar ja, dat is het mooie aan democratie. Iedere stem telt, en de meeste stemmen gelden. En vaak wint niet diegene die het hardst roept, maar diegene die de meeste met argumenten weet mee te krijgen.


Zo gaat dat ook voor onze Vereniging. Die de grootste is, en die met argumenten het meest effectief is. En die ook vraagt om elke stem te laten tellen. We luisteren naar elkaar. We wisselen argumenten uit. En stemmen. Op dit moment nog met een meerderheid van 8 van de 15 zetels. En dat houden we graag zo.

Als al onze leden stemmen, halen we die meerderheid. Die zo hard nodig is om ons geluid effectief gehoord te krijgen.

Onze 10 punten zijn realistisch en haalbaar. Met Hester als lijsttrekker en al die andere collega’s die zich met hart voor de zaak hard voor de zaak maken. Ik heb daar alle vertrouwen in.


 Als u met uw stem ook uw vertrouwen in ons geeft, staan we samen sterk!

Delphine Pronk

Voorzitter, Bestuur

Profiel