Actueel Van de Voorzitter

Van de Voorzitter

Geoffrey van Leeuwen 16 september 2020

Wat voor iedereen een welverdiende periode van zomerverlof had moeten zijn, was voor ons team in Beiroet, een periode van tragiek en diepe rouw. Het overlijden van onze collega Hedwig Waltmans veroorzaakte ook op BZ een schokgolf: we beseffen heel goed dat ons werk op veel delen van wereld extra risico met zich meebrengt, maar dit brengt het voor ons allemaal heel dichtbij. Zo stond ik zelf nog met Jan niet lang geleden op datzelfde terras het mooie uitzicht op de stad en de dichtbij gelegen haven te bewonderen... We leven allemaal zeer mee met Jan en zijn kinderen.

Ook na deze heftige zomer gaat ons werk door. Voornamelijk vanuit huis. Er wordt op ons allemaal een beroep gedaan, op onze flexibiliteit, onze creativiteit en ons uithoudingsvermogen. Ik ben trots op hoe BZ’ers hierin slagen.  

Het nieuwe seizoen bracht ons ook het aantreden van een nieuwe SG. Met de komst van Paul Huijts krijgt BZ een ervaren Haagse SG, maar ook een SG met affiniteit met en ervaring in het internationale circuit. Als VDBZ hebben wij een eerste kennismaking met Paul gehad, en het is goed om te zien dat deze SG met enthousiasme heeft gekozen voor ons ministerie en het vak diplomatie een warm hart toedraagt. Ik denk dat ik namens alle leden spreek als ik Paul hartelijk welkom heet bij BZ. Wij kijken uit naar een goede samenwerking en hopen snel een bijeenkomst met hem en onze leden te organiseren.


Geoffrey van Leeuwen

Voorzitter, Bestuur

Profiel