Actueel Verslag van de alumni bijeenkomst op 2 februari 2018

Verslag van de alumni bijeenkomst op 2 februari 2018

13 februari 2018

VDBZ Alumni en Springergenootschap Lezing over  
schrijver/ambtenaar A. Alberts
onder de titel:

‘Springen in het duister’

Op vrijdag 2 februari organiseerde VDBZ samen met het Springergenootschap een lezing voor VDBZ alumni en leden van het Springergenootschap van schrijver en essayist Graa Boomsma (1953). Begin 2017 verscheen de biografie van Boomsma over de schrijver, bestuursambtenaar, journalist en BZ-medewerker A. Alberts: Leven op de rand.


Na de welkomstwoorden van VDBZ voorzitter Delphine Pronk, hield de heer Boomsma het publiek betoverd tijdens zijn inleiding -onder de titel Springen in het duister - over de levens en parallellen tussen ambtenaar/schrijvers A. Albers en F. Springer. Parallellen betreffen onder meer de tijd die beiden in een Japans kamp hebben doorgebracht, de tijd die beiden in Nederlands-Indië dan wel Nieuw-Guinea hebben gewerkt, en de levenshouding/stijl die zij in hun leven en werk innemen: laconiek, met humor, en een ‘betrokken distantie’.

Na afloop van zijn lezing bood de voorzitter van het Springergenootschap (tevens VDBZ Alumnus) Hein van der Hoeven het geïnteresseerde publiek gelegenheid voor diverse vragen.


Na afloop was er gelegenheid voor voortzetting van de discussie en gesprekken, en het kopen van Boomsma’s biografie en van werken van F. Springer, en voor inschrijving als lid van het Springergenootschap. In totaal waren er zo’n 40 aanwezigen.


Julie Kennedy


Foto's: Hans Kleijn

Fotoalbum

alt Boomsma 02.jpg bekijk foto alt Boomsma 04.jpg bekijk foto alt Delphine Pronk vdbz.jpg bekijk foto alt Graa Boomsma 01.jpg bekijk foto