Delphine Pronk DIO/TP

Voorzitter Bestuur

Waarom VDBZ? Daarom!

 

Als voorzitter van de VDBZ zet ik mij in voor een beter BZ. Mijn motto: een beter BZ begint bij jezelf. En BZ is een prachtig ministerie. Wij hebben het mooiste vak ter wereld. Voor Nederland, wereldwijd. Dat vraagt natuurlijk nogal wat van onze mensen, en van hun geliefden. En dan is het geweldig dat de VDBZ er is. Als club waar je gehoord wordt, als club waar jouw belangen worden behartigd.


Ik ben sinds 2001 in dienst bij BZ, aan de voet geworven, en ook vrij snel na het klasje lid geworden van de VDBZ. Ik mocht voor de VDBZ in de OR zitten (2006-2008), onder het motto ‘hard voor de zaak met hart voor de zaak’.


Als gedetacheerde bij de EU in Dakar schreef ik graag over mijn ervaringen, al dan niet in combi met de wondere wereld van ‘echtgenote van de CdP’. Ik heb ervaring binnen en buiten, met lokaal personeel en met uitgezondenen, als partner van mét kinderen. En weet als geen ander dat BZ wordt gemaakt door al die mensen die zich met hart en ziel inzetten voor het Nederlands buitenlands belang.


Als uw voorzitter hoor ik graag uw suggesties, zorgen, vragen. Als bestuur zullen we uw belangen behartigen, met grote dank aan onze collega’ s in de OR. Kortom: zeg het als je het ergens niet mee eens bent. Laat je stem horen!