Van de sponsor: Aanvullende ziektekostenverzekering voor Nederlanders in het buitenland

14 juni 2024

Ga je in het buitenland wonen, dan brengt dit avontuur ongetwijfeld nieuwe ervaringen en uitdagingen met zich mee. Een belangrijk aspect om mee rekening te houden is je zorgverzekering. Zelfs als je je Nederlandse basisverzekering aanhoudt, is het verstandig om te overwegen een aanvullende verzekering af te sluiten. Hieronder leggen we uit waarom dit een goede keuze is en hoe je dit kunt aanpakken.

Zorgverzekering vs. ziektekostenverzekering

Als je naar het buitenland gaat, valt bepaalde zorg soms buiten je zorgverzekering. Hierbij kun je denken aan geplande zorg, zoals fysiotherapie. Maar ook repatriëring, waarbij je naar een ander land of terug naar Nederland moet omdat je niet ter plekke behandeld kunt worden én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Daarnaast vergoedt de Nederlandse basisverzekering (zorgverzekering) spoedeisende hulp over de hele wereld, maar je krijgt nooit meer vergoed dan wat de behandeling in Nederland kost. Het kan dus zijn dat je moet bijbetalen als je in een land verblijft waar de medische kosten hoog zijn. In dit geval is het aan te raden om je aanvullend te verzekeren.

Jouw persoonlijke situatie bepaalt of je verzekerd kan blijven. Het kan zijn dat je geen recht meer hebt op een Nederlandse basisverzekering (zorgverzekering), omdat je belasting in het buitenland afdraagt of je bent uitgeschreven in Nederland. Op dat moment is het belangrijk om voor een passende ziektekostenverzekering te zorgen. Voor al deze situaties kun je bij OOM Verzekeringen terecht.

Behouden van de Nederlandse basisverzekering

Het kan zijn dat jij je Nederlandse basisverzekering verplicht moet aanhouden. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het feit waar jij je belasting afdraagt. Het kunnen behouden van je Nederlandse basisverzekering is fijn, omdat je weet hoe het werkt en welke dekking je hebt. Echter is het niet altijd voldoende voor je verblijf in het buitenland. Check altijd voordat je vertrekt bij je huidige zorgverzekeraar hoe het zit met jouw dekking in het buitenland. Als je daar niet genoeg duidelijkheid over krijgt, neem dan vooral contact op met zorginstituutnederland.nl zij kunnen je verder helpen als dat nodig is.  

De Nederlandse basisverzekering dekt buiten Nederland alleen kosten voor spoedeisende hulp, maar die kosten bedragen nooit meer dan wat een behandeling in Nederland kost. Heb je een aanvullende verzekering boven op je basisverzekering dan zijn die kosten maal twee. Ook zijn er bepaalde landen waar de medische kosten zeer hoog zijn. Juist dan én daar wil je verzekerd zijn van een volledige dekking. Voor de helderheid zetten we het voor je op een rij:

Ik houd mijn Nederlandse basisverzekering aan

Moet je de Nederlandse basisverzekering verplicht aanhouden? Dan is een aanvullende ziektekostenverzekering van OOM een nuttige aanvulling. Deze verzekering is vooral handig in de volgende situaties:

  • Planbare zorg: Dit kan variëren van een bezoek aan een fysiotherapeut tot een geplande knieoperatie. Deze kosten zijn niet gedekt op je basisverzekering in het buitenland. Er zijn kosten die je liever niet zelf wil of kan voorschieten, of dit nu gepland is of niet. In die gevallen zorgen wij samen met onze hulpcentrale dat de door jou gekozen zorginstelling een garantie van betaling krijgt (en wij betalen dan ook rechtstreeks de rekening aan die zorginstelling) zodat jij je kunt focussen op je herstel.
  • Landen met hoge medische kosten: In landen waar de medische zorg duur is, krijg je op de basisverzekering nooit meer vergoed dan wat de behandeling in Nederland zou kosten. Wij vergoeden wel het totale bedrag.  
  • Onveilige gebieden: Bij reizen naar onveilige gebieden vergoedt de OOM-verzekering ook medische kosten als gevolg van molest.
  • Specifieke Landenvereisten: Sommige landen vragen om een aangepaste verzekeringsverklaring. OOM Verzekeringen kan deze verklaring leveren.

Korting bij OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen richt zich op Nederlanders die voor langere tijd in het buitenland gaan werken, studeren, emigreren of pensioneren. De verzekering van OOM biedt wereldwijde dekking, ook als je tussendoor in Nederland bent. Zolang je de Nederlandse basisverzekering aanhoudt, biedt OOM Verzekeringen korting op de ziektekostenverzekering. Je Nederlandse zorgverzekeraar dekt een deel van de medische kosten in het buitenland, en de resterende kosten kun je bij OOM declareren zodat je volledig verzekerd bent in het buitenland.

Klik
hier voor meer informatie en bereken je premie online om te zien hoeveel korting je in jouw situatie krijgt.

Liever persoonlijk advies? Neem gerust contact op via
info@oomverzekeringen.nl of telefonisch via 070 353 21 00. We helpen je graag verder!