Van de VDBZ-lijsttrekker Bert de Wilde: VDBZ'ers STEM!

12 maart 2023

De verkiezingen voor de ondernemingsraad komen eraan op 17 en 18 april. De VDBZ heeft een lijst opgesteld met 28 collega’s. Een echte VDBZ-lijst: betrokken collega’s met diverse en uiteenlopende achtergronden die met elkaar alle geledingen van de BZ-organisatie vertegenwoordigen. Collega’s met grote mate van betrokkenheid bij onze organisatie. Als lijsttrekker ben ik ongelooflijk trots en blij met de inzet van de collega’s voor de ondernemingsraad en dat geldt zowel voor de collega’s die nu in de ondernemingsraad zitten als de nieuwe. 
De verkiezingen laten zien dat de VDBZ als vakbond, als vereniging voor alle BZ’ers met meer dan 800 leden, staat als een huis. De VDBZ zal in de komende twee jaar in de medezeggenschap extra letten op een excellent functionerende organisatie waarin iedereen gezien wordt en we met gezamenlijke inzet mooie resultaten kunnen neerzetten voor een excellente diplomatie en excellente dienstverlening voor Nederland wereldwijd. Een inclusieve organisatie waarin iedereen zichzelf kan zijn met welke achtergrond of kenmerken dan ook. Ieders inzet doet ertoe en ieders inzet moet ook gezien worden.
Voor mij persoonlijk staat centraal dat je bij BZ moet kunnen werken met je hart. Een organisatie die respectvol en betrokken is bij de eigen medewerkers. Een organisatie die oog heeft voor alle medewerkers waarvan er velen bij deze organisatie zijn komen werken vanwege passie voor het werk. Omdat velen van ons partners meenemen, hun eigen veiligheid soms in het geding is en vaak ook 24 uur per dag een vertegenwoordigende functie hebben voor ons land, is BZ een bijzondere organisatie. Een organisatie die alleen kan bestaan bij goed functionerende medezeggenschap. In die context mag je van de werkgever helderheid verwachten over hoe zaken binnen BZ geregeld zijn. Respectvol, kritisch en doordacht, gaan we samen in de medezeggenschap van BZ een betere organisatie maken.