Juridisch advies

Wanneer juridisch advies?
Bij een (dreigend) juridisch conflict met BZ kun je je als VDBZ-lid laten adviseren door de vertrouwenspersoon binnen het bestuur. De vertrouwenspersoon geeft advies, maar kan eventueel ook een bemiddelende rol spelen.

Extern juridisch advies
De vertrouwenspersoon adviseert ook over het inschakelen van extern juridisch advies. Indien je daarvoor in aanmerking wilt komen, meld je dan bij de vertrouwenspersoon. martens.tessa@minbuza.nl

De VDBZ heeft een samenwerkingsverband afgesproken met Mr. H.S.P. Stuiver van Stuiver en Weijling Advocaten Ambtenarenrecht.

Zijn contactgegevens zijn:

h.stuiver.@stuiverenweijling.nl

telefoonnr. +31(0)653162346

website:  https://www.stuiverenweijling.nl/medewerker/mr-h-s-p-stuiver/  en/of  https://www.linkedin.com/in/hansstuiver/ 

Het eerste gesprek (max. 1,5 uur) is gratis. Daarna berekent de heer Stuiver een gunstig uurtarief.

De VDBZ is ook een samenwerkingsverband aangegaan met Kortman Advocaten in Den Haag. Het eerste gesprek (max. 1,5 uur) is gratis. Ook Kortman Advocaten  berekent een gunstig uurtarief voor de uren daarna. VDBZ-leden kunnen tevens voor andere expertise, zoals huurrecht en vermogensrecht, onder deze voorwaarden bij Kortman Advocaten terecht.

Veel gestelde vragen:

Ik ben niet tevreden met mijn plaatsingsbesluit. Wat kan ik doen?

Net je plaatsingsbesluit ontvangen en niet tevreden? Maak gebruik van de verkorte procedure en teken binnen TWEE weken bezwaar aan. De verkorte procedure (art. 147 RDBZ) heeft schorsende werking en je bezwaar tegen een plaatsing of tegen een terbeschikkingstelling wordt dan versneld behandeld.